Mannavaht „Roosi ja Manni pilvevahus“

Neljale

Vanasti oli mannavaht tähtsate ürituste pidusöök, tänapäeval on lihtne ja maitsev magustoit. Rannaküla kohviku perenaised said Eela Jää retseptist inspiratsiooni serveerida mannavaht vahukoorega.

 

umbes 0,25 l jõhvikaid
0,5 l vett
1 dl mannat
1‒1,5 dl suhkrut
0,25 l vahukoort
0,5 tl vanillisuhkrut 
lisandiks meelepärases koguses värskeid metsamarju: mustikaid, maasikaid, vaarikaid jms

 

Pane jõhvikad vähese veega keema, pressi mahl välja. Lisa mahlale vett ja maitse järgi suhkrut. Aja mahl keema ning lisa pidevalt segades manna. Segu ei tohi olla ei paks ega vedel. Segu saab vedelam, kui lisad veidi vett või mahla. Jahtunud segu vahusta meelepärase tugevusega/heledusega vahuks.

Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga.

Täida magustoidukausid 3/4 ulatuses mannavahuga, puista mannavahule peoga värskeid marju ning tõsta marjadele ohtralt vahukoort.

Vaata ka teisi retsepte