Kala koorekastmes / Lühko leemega kala

Neljale

Veel sadakond aastat tagasi Setomaal praekala ei tehtud, vaid kala keedeti pannil küpseks. Sellise kalaroa nimi on lühko leemega kala. Nii on kala valmistatud ka kohvikus „Kevade seto moodi“.

 

8 väikest hooajalist kala (särg, ahven, viidikas, võib olla ka keldokala)
1–2 sibulat
100 g võid
100 g hapu- või rõõska koort
maitseks soola
2 dl vett
ohtralt maitserohelist

 

Roogi kala. Puhasta sibul ja prae pannil kuldpruuniks, lisa vesi ja lase keema tõusta. Aseta kalad pannile nii, et tõstad praesibulad kaladele. Riputa üle soolaga, nii maitsestub kala kenasti. Kata pann kaanega ja hauta mõni minut. Lisa maitse järgi kas hapu- või rõõska koort, riputa üle hakitud tilliga ja hauta veel mõni minut. Paku lühko leemega kala näiteks kuumade keedetud või küpsetatud kartulitega, tekkinud leent kasuta kastmena.

Vaata ka teisi retsepte