Sibulapirukas / Sibulapiirak

Setomaal on ikka pärmitainast pirukaid tehtud, nõnda valmivad ka Toomemäe talu kohviku Maagõkõnõ pirukad pärmitainast.

 

Täidis: 
1 kg puhastatud sibulaid
3 keedetud muna
4 toorest muna
800 g hapukoort
2,5 tl soola
1 tl suhkrut
1,5 dl õli praadimiseks

Tainas: 
800 g nisujahu
2 dl piima
4 dl vett
30 g pärmi
0,5 dl õli
1 tl suhkrut
1 tl soola

 

Tükelda sibulad kuubikuteks ja prae õlis pehmeks, maitsesta 1,5 tl soolaga. Kui segu on jahtunud, haki sisse munad.

Taina valmistamiseks hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa piim, vesi ja pool jahust. Lase kerkida kuni 20 minutit, siis lisa sool, õli ja ülejäänud jahu. Lase tainal veel kord kerkida. Tainas peaks saama nii paks, et selle saab valada suurele ahjuplaadile ja natuke käega siluda. Siis laota peale sibulakate.

Klopi lahti neli muna, lisa hapukoor, 1 tl soola, 1 tl suhkrut ja vala pirukale.

Küpseta umbes 35 minutit 180-kraadises ahjus.

Vaata ka teisi retsepte