Kange majanaps / Kimmäs tsääräk

3 liitrit

Majanapsud ehk kimmäs tsääräk Kattai ja Mar’atsauk on valmistatud kadakast ja pihlakast, mis on Setomaal pühad marjad, sest neil on otsas rist. ObiNizzas pakutakse neid tsäärakuid väga väikese hõbepitsiga.

 

Kattai:
1 l hansat või kanget Vene viina
100‒200 g kuivatatud kadakamarju

Mar’atsauk:
2 l hansat või kanget Vene viina
kolmeliitrise purgi täis värskeid pihlakakobaraid

 

Majanaps Kattai
Rösti kadakamarjad kuival pannil, pane purki ja kalla hansa peale. Ütle kadakasõnad ja jäta seisma. Maitse mõne kuu pärast. Või määri selle napsiga haigeid kohti.

Majanaps Mar’atsauk
Võta kolmeliitrine purk, pane täis pihlakakobaraid. Kalla peale hansa. Ütle pihlakasõnad ja jäta seisma. Paari kuu pärast saab maitsta või määrida haigeid kohti!

Vaata ka teisi retsepte